Vai että oikein kampanja?

Yhdessä päivässä se alkoi. Kuntavaalipöhinä. Nimi seisoi paikallisaviisin listassa ja kun ei muita samannimisiä näillä kylillä asusta, on saanut jo useampaan tiedusteluun vastata, että kyllä vaan, mukana ollaan.

Nyt täytyisi kai sitten pistää pystyyn oikein kampanja. Vaikka luontevastihan se menisi tällä perihämäläisellä vaatimattomuudellakin. Että läksin mukaan kun kerran pyysivät. Ja jos nyt joku välttämättä tahtoo äänestää, niin kyllä se numero sieltä listasta sitten löytyy.

Mutta heti alkoi se imagonrakentaminen vaalipöhinöiden ensimmäisenä päivänä. Paikallislehden peränurkassa Kukkos-Anssi antoi kameran laulaa ja niistä otoksista lähdettiin sitten haarukoimaan sopivinta ruutua.

Miten olisi hymytön ja tuima ilme, jos lähtisi tällaisella tiukan päättäväisellä linjalla hakemaan sitä uskottavuutta? Leveästi hymyilevä kuva toki karsittiin heti kättelyssä, ajattelevat pian että tuommonenkin turhannauraja. Ja delete-nappulaa sai tuta myös se ruutu, missä oli huippumalliohjelman oppien mukaan imaistu posket lontolleen ja otettu kohtalokas, intensiivinen katse suoraan kameraan.

Pitäydytään tässä sittenkin turvallisilla linjoilla. Sellainen vaaraton ilme ja pieni hymynkare kyytipojaksi tuomaan lämmintä ja helposti lähestyttävää vaikutelmaa. Ehkä siitä joku katsoja löytää myös monalisamaista arvoituksellisuutta. Ehkä… tai toivottavasti ei sittenkään. Minkäänlainen kryptisyys kun ei tunnu olevan kovassa huudossa kuntapolitiikassa. Se on selvät sävelet, jaa tai ei, mustaa tai valkoista.

Mustaa ja valkoista onkin nyt tarjolla, kun vaalikone tykittää kysymyksiä, joissa säästötoimien vaihtoehtoina ovat koulut & kirjasto vastaan terveydenhoito & neuvola.

Toisinaan vaalikoneiden kysymyksenasettelu on tarkoituksellisen kärjistettyä ja keinotekoista, mutta edellä mainittu esimerkki kuvaa hyvinkin todenmukaisesti sitä, millaisten päätösten kanssa tulevat valtuutetut joutuvat seuraavan neljän vuoden aikana painimaan.

Sori äänestäjät, ei se nätti hymy taida teille niin tärkeää ollakaan.

 

 

 

 

19 kommenttia artikkeliin “Vai että oikein kampanja?”
 1. avatar turpari kirjoitti:

  onnea paukku!

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Nöyrät kiitokset kaikille äänestäjille...

   Paukku :)

 2. avatar turpari kirjoitti:

  peukut pystyssä huomiselle!!! 😉

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Sydämellinen kiitos kaikille tsemppaajille! Riippumatta siitä, mikä lopputulos on huomenna, ehdokkuus ja vaalityö ovat olleet ensikertalaiselle kerrassaan hieno kokemus.

   Pauliina

 3. avatar Keski-ikäinen nainen kirjoitti:

  Mitä sinulle merkitsee sitoutumattomuus? Olet SDP:n listoilla joten ryhmäkuri koskenee sinuakin vai eikö koske?

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Minulle sitoutumattomuus merkitsee ennen kaikkea sitä, että tahdon ajaa kuntalaisten ja kuntayhteisön asiaa ilman minkään puolueen jäsenkirjaa. Olen demarien listoilla siksi, että koen SDP:n arvojen olevan lähellä omaa arvomaailmaani.

   Ryhmäkurin suhteen sitoutumattomuus antaa minulle hieman enemmän vapauksia, joskin Pälkäneen demarien linjaukset tärkeimmissä kuntapoliittisissa kysymyksissä ovat hyvinkin yhteneväisiä omien ajatusteni kanssa. Kuntapolitiikassa ryhmäkuri ei ole niin merkittävässä roolissa kuin esimerkiksi eduskunnassa olemme tottuneet näkemään, mutta sitoutumattomuudellani olen tahtonut varmistaa sen, että tarvittaessa omille eriävillekin mielipiteilleni on tilaa, jos ne poikkeavat ryhmän "virallisesta" linjasta.

   Kiitos kysymyksestäsi ja hyvää syksyn jatkoa!

   Pauliina

 4. avatar lokakuu kirjoitti:

  Sinun kaltaisiasi toiminnannaisia tarvitaan päättämään asioista.
  Menestystä vaaleihin ja hyvää syksyä sinulle ja perheellesi!

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Edellisissä vaaleissa olisin itse kaivannut enemmän oman sukupolveni ehdokkaita, joilla olisi tämän päivän kosketuspintaa mm. lapsiperheiden asioihin, kuten päivähoitoon ja koulumaailmaan. Toivon, että lähtemällä nyt ehdokkaaksi pystyn vastaamaan muiden elämänsä "ruuhkavuosia" viettävien äänestäjien ehdokastoiveisiin.

   Kiitos kannustuksesta ja hyvää syksyä myös sinulle!

 5. avatar Rainer Zeitlin kirjoitti:

  On tosi hienoa että Pauliina olet peruspalvelujen järjestämisestä kiinnostunut. Siinä riittää kakille sarkaa. Peruspalvelujakin täytyy kuitenkin uudistaa kuin elämäntavatkin muuttuvat. Ikäihmisten palveluissa on tärkeää huomata se, että tutkimustenkin mukaan yksinäisyys on iso ongelma. sitä ei kunta pysty ratkaisemaan vaan tarvitaan sukulaisia, naapureita ja kolmatta sektoria .

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Kiitos kommentistasi, Rainer.

   Onneksi meitä pälkäneläisiä on hemmoteltu aktiivisilla paikallisilla toimijoilla, joita löytyy esimerkiksi SPR:n, MLL:n, Lionsien ja lukemattomien muiden yhdistysten riveistä. Luotan siihen, että jatkossakin kolmannen sektorin korvaamaton panos on mukana palvelemassa avun tarvitsijoitamme vauvaikäisistä vanhuksiin. Tästä on helppo olla kanssasi samaa mieltä. Meidän jokaisen henkilökohtaiselle vastuulle jää sitten se oma panos lähimmäistemme hyväksi.

   En missään nimessä ole uudistuksia vastaan, toimintamallien ja -rakenteiden muutoksia on väistämättä Pälkäneelläkin edessä. Mielestäni peruspalvelujen uudistaminen ja hyvän palvelutason takaaminen eivät kuitenkaan saa olla toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja.

 6. avatar tuttu maratoonari kirjoitti:

  Mitkä ovat ne ensisijaiset asiat, joita tulet painottamaan, mikäli ( kun ) sinut valitaan ?

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Päällimmäisiä asioita, joihin jokainen tuleva valtuutettu joutuu seuraavan valtuustokauden aikana ottamaan kantaa, ovat ikääntyvän väestömme palvelujen ja hoidon järjestäminen, peruspalvelutason turvaaminen koko kunnan alueella ja kuntaliitosasioista päättäminen – suuntaan tai toiseen.

   Peruspalvelujen järjestämisen lähtökohtana pidän sitä, että jokaisella kuntalaisella pitäisi olla mahdollisuus saada vanhustenhoitoon, terveydenhuoltoon, päivähoitoon ja opetukseen liittyvät peruspalvelut mahdollisimman lähellä omaa elinympäristöään. Pidän esimerkiksi tärkeänä sitä, että Luopioisissa säilytetään terveysasema ja sen palvelut. Ikääntyvän väestön merkittävä kasvu tulevina vuosina lisää entisestään terveyspalvelujen tarvetta myös Pälkäneen itäosissa, josta on kaikkein pisimmät etäisyydet jo nyt mm. erikoissairaanhoidon palvelujen äärelle.

   Kuntaliitosasiaan voisin lyhyesti kommentoida, että vielä en ole saanut mistään tyhjentävää vastausta siihen, mitä etua Pälkäneelle kuntana ja minulle pälkäneläisenä olisi kuntaliitoksesta. Siksi olen itsenäisen Pälkäneen asialla. Jos pakon sanelemana kuntaliitoksiin joudutaan lähtemään, täytyy kaikki eri vaihtoehdot miettiä silloin tarkkaan läpi nimenomaan siltä kannalta, mikä palvelee meidän pälkäneläisten tarpeita kaikkein parhaiten. Meillä on kuntataloutta hoidettu esimerkillisen hyvin ja vastuullisesti, ja toivonkin, että se antaisi meille hieman pelivaraa tulevissa kuntaliitoksiin liittyvissä ratkaisuissa. Mutta nähtäväksi jää, minkä verran tässä asiassa ylipäätään jätetään päätäntävaltaa paikalliselle tasolle.

   Edellä mainittujen lisäksi toisin esiin lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien ja vapaa-ajan toiminnan kehittämisen. Pyrkisin lisäämään kunnan ja paikallisen järjestötoiminnan yhteistyötä, sillä vapaaehtoistyössä meillä on valtava voimavara, jota olisi synti jättää hyödyntämättä. Hyvät harrastusmahdollisuudet ja monipuolinen vapaa-ajan toiminta lisäävät merkittävästi Pälkäneen vetovoimaa, kun yritämme houkutella meille asukkaiksi uusia veronmaksajia. Vielä tärkeämpi syy on vireän harrastustoiminnan kiistaton vaikutus asukkaidemme hyvinvointiin, yhteisöllisyyteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn.

   Aktiivisesta kolmannen sektorin toiminnasta on Pälkäneellä hyviä esimerkkejä, vaikkapa Laitikkalan kylätoiminnan aikaansaannokset tai Mikkolan Navetan toiminta, jotka palvelevat paitsi paikallista väestöä, myös kesäasukkaita ja matkailijoita. Kunnan kannalta kolmannen sektorin tukeminen on hyötysuhteeltaan kannattavaa. Rahallisesti pienilläkin panostuksilla voidaan siten saada aikaan merkittäviä hyötyjä.

   Tässä ajatuksiani näin nopeasti & lyhyesti. Kiitos kysymyksestäsi ja hyviä juoksukelejä :)

   Pauliina

 7. avatar minä kirjoitti:

  peukut pystyssä!
  tsemppiä!

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Kannustavan palautteen määrä on todellakin yllättänyt iloisesti - niin verkossa kuin kasvotustenkin annettuna :)

   Kiitos kaikista mukavista kohtaamisista viime lauantaina Luopioisissa ja Rautajärvellä. Ensi lauantaina 13.10. olen tavattavissa klo 10-12 Onkkaalan S-Marketin edustalla.

   Tervetuloa moikkaamaan!

 8. avatar manager kirjoitti:

  hyvä pauliina! toivottavasti saadaan pälkäneelle vihdoin toimeentarttuva ehdokas,joka ajaa niin vanhan luopioisten puolen kuin pälkäneenkin asioita tasapuolisesti.

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Kiitokset tsemppauksesta!

   Näin ajattelen itsekin, että kun tahdon ajaa pälkäneläisten asioita, siihen sisältyy yhtä lailla niin nykyinen asuinpaikkani Onkkaala kuin entinen kotikyläni Luopioinen ja tietysti myös Rautajärven kylä, josta sukuni on kotoisin. Pala sydäntä löytyy monesta nurkasta tätä kuntaa! Hyvä paikallistuntemus ei näissä asioissa ole lainkaan huono juttu?

   Niin, ja toimeentarttuvahan on toinen nimeni - mutta senhän ilmeisesti taisit jo tietääkin :)

   Pauliina

   ps. Olen mukana ensi lauantaina 6.10. muiden demariehdokkainen kanssa jakamassa ruusuja Luopioisten K-Marketilla ja Rautajärvellä Elotähkällä, tervetuloa juttusille!
   tarkemmat tiedot: http://palkane.sdp.fi/kategoria/toiminta/

 9. avatar luuppi kirjoitti:

  Näköjään Rainerin lisäksi yksi toinenkin ehdokas hallitsee bloggaamisen tyylilajina. Ilo lukea nasevaa ja oivaltavaa tekstiä.

  • avatar Pauliina Jaakkola kirjoitti:

   Hei!

   En tiedä, onko blogin kirjoittaminen niinkään tyylilajiin sidottua. Mielestäni jokainen voi kirjoittaa omalla tyylillään, itsensä näköistä tekstiä.

   Minulle ei oikein istu maailmojasyleilevä vaalijargon, jossa yritetään hengästyttävillä puheenvuoroilla vakuutella, kuinka lapset, vanhukset ja vähäosaiset ovat sydäntäni lähellä. Toki ovat, mutta olen enemmän sitä tyyppiä, joka käärii hihat ja ryhtyy toimiin itselleen tärkeiden asioiden hyväksi.

   Minun tapauksessani näitä asioita ovat olleet mm. ammattiliiton asiat, kunnan ja srk:n luottamustehtävät sekä paikallinen yhdistys- ja järjestötoiminta lasten ja lapsiperheiden hyväksi.

   Siis tällaista "Vähemmän puhetta, enemmän tekoja" -tyyppistä toimintaa.

   Pauliina

 10. avatar vw kirjoitti:

  Tsemppiä!

Jätä kommentti

css.php